// require_once 'formhandler/class.FormHandler.php'; ?> Locksley Collective

Welkom bij Locksley Collective

logo Locksley Collective

Buurtschap Techum

Techum is het 1e buurtschap van Leeuwarden-Zuidlanden. Doel was een echte dorpse sfeer te maken, waarin geen woning gelijk is, net als haar bewoners.

Met het planontwikkelteam (o.a. Niek Verdonk en Franz Ziegler) heb ik me namens Heijmans ingespannen met om de verkaveling zo dorps mogelijk te krijgen. Het afwisselen van woningtypes (groot & klein), woon-orientatie (voor & achter wonen), het verspringen van daklijnen & rooilijnen, en het realiseren van een gemeenschappelijke schuur zijn een paar wezenlijke onderdelen tot het eind volgehouden. Ook zijn er echte dakgoten en is de HWA van zink in plaats van Vinex-plastic. Geen woning en geen tuin is hetzelfde, net zoals geen bewoner gelijk is. De warmte is geleverd door een innovatief en duurzaam energie-systeem wat gebruikt maakt van vergist-koeiemest. Tijdens dit traject hebben we ontdekt dat op de mest van 1 koe tot zelfs 9 woningen verwarmd kunnen worden.

Dit project is het enige wat in de eerste 2 jaren verkocht en gerealiseerd is. Het was het voorbeeld-project wat jarenlang zichtbaar was vanaf de invalsweg van Leeuwarden, inclusief de centraal gelegen witte notaris-woning. Het project is ontworpen door Inbo Drachten (Pieter Wester).

Meer info

Plaats: Techum

Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed

Opleverdatum: Zomer 2010